Rødspættefileter med asparges og rejer
Rødspættefileter er et sikkert hit hos de fleste, og når rødspættefileterne som her kombineres med rejer og asparges går alt op i en højere enhed.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Koge/stegetid: 18 min.
- Ikke fryse-egnet
- 250 g rødspættefileter
- salt og peber
- 1 bdt grønne asparges
- 1 skalotteløg (finthakket)
- 15+15 g smør
- 1 dl hvidvin eller bouillon
- 1 dl piskefløde eller cremefraiche 38 %
- 150 g pillede rejer
- frisk dild
- Tilbehør: nye kartofler
- Krydr fiskefileterne med salt og peber og rul dem sammen.
- Skyl de grønne asparges og skær de træede ender af. Svits skalotteløg bløde i en gryde med smør og tilsæt vin. Giv det et opkog og skru ned for varmen. Læg fiskefileterne i, læg låg på og lad dem simre ved svag varme 6-8 min.
- Svits aspargesene på en pande med smør 3-4 min. og krydr med salt og peber.
- Tag fisken op af gryden og tilsæt fløde eller cremefraiche. Kog sovsen igennem, smag til og tilsæt fintsnittet dild.
- Anret fisk og asparges med sovs, rejer og kartofler.