Sandwich med torskerogn, ærteskud og syltede grønne tomater
En vidunderlig mad som smager af det tidlige forår.
Ingredienser
- 4 stk.
- Ca 500 g frisk torskerogn
- 2 laurbærblade
- 1 tsk groft salt
- 2 spsk hvidvinseddike
- Balsamico-mayo:
- 1 bæger pasteuriseret æggeblomme
- 1 spsk dijonsennep
- 2-3 spsk balsamicoeddike
- havsalt og frisk peber
- ca 2 dl vindruekerneolie
- Hertil:
- 4 store stykker rugbrød
- 1 bakke friske ærteskud eller anden spæd salat
- 1 glas syltede grønne tomater, fås i Irma – alternativt syltede cornichoner
- 1 rødløg, skåret i skiver
Sådan gør du:
- Begynd med at sætte en gryde over med vand, tilsat salt, eddike og laurbær. Når vandet koger, lægger du torskerognen i, og lader det småsimre i ca 15 minutter. Sluk for blusset, og lad torskerognen køle sammen med vandet. Herfra kan den fint holde sig i køleskabet et par dage.
- Lav mayoen ved at blande æggeblomme, sennep, balsamico og salt. Tilsæt så olien i en tynd stråle, mens du pisker, til konsistensen er cremet. Smag til med salt og peber.
- Smør brødet med mayo, arranger salaten ovenpå og læg så skiver af torskerogn. Top med lidt mere mayo, tynde skiver syltede grønne tomater og ringe af rødløg.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/