kødboller

Sardiske kødboller

Er du også vild med italiensk mad og livsstil? Og må råvarerne og retterne gerne være enkle og overvejende sunde? Hvis du svarer ja til begge spørgsmål, vil du nyde denne lækre ret

4

Ingredienser

  • 400 g hakket kalvekød
  • en håndfuld pinjekerner
  • en håndfuld rosiner
  • 200 g brødkrumme
  • mælk
  • 2 æg
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 basilikumblade
  • muskatnød
  • salt
  • peber
  • olivenolie til stegning
  • Hurtig tomatsauce:
  • 1 dåse hakkede, flåede
  • tomater
  • eller en flaske
  • med purerede tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 chili
  • en håndfuld frisk
  • basilikum
  • salt

Sådan gør du:

  1. Hvidløgsfeddet og basilikumbladene hakkes sammen. Brødkrummen gennemvædes med mælk. Overskudsmælken presses ud. Den mælkemættede brødkrumme, kødet, pinjekernerne, rosinerne, æggene og de hakkede urter æltes til fars. Farsen krydres med salt, peber og reven muskatnød. Farsen formes til kødboller, som steges i ca. 10 minutter i en gryde med olivenolie. Server kødbollerne med tomatsaucen og lidt frisk basilikum.
  2. Hurtig tomatsauce:
  3. Hak hvidløg og chili og kom det på panden sammen med olivenolie og rør hurtigt rundt. Tilsæt tomaterne og lidt salt. Lad det koge igennem ca. 5 min. Tilsæt de hele basilikumblade og juster til sidst smagen med lidt ekstra salt