kylling

Sauteret kylling med løg & svampe

Sund ret med efterårets bedste ingredienser.

4

Ingredienser

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 2 tsk olivenolie
  • ½ selleri i små tern
  • 200 g små skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g blandede svampe
  • salt, peber
  • 4 dl god hønsebouillon
  • en håndfuld bredbladet persille
  • Ovnbagte kartofler:
  • 500 g små, skrubbede kartofler
  • 1 spsk olie
  • salt, peber
  • krydderurter som timian, rosmarin og oregano

Sådan gør du:

  1. Begynd med kartoflerne. Skær dem i halve eller kvarte efter størrelse og vend dem med olie, salt, peber og krydderurter. Bred dem ud på en plade med bagepapir og bag dem ved 200° i varmluftovn eller 225° i almindelig ovn i 15-20 minutter, til de er møre og sprøde.
  2. Skær kyllingekødet i mundrette stykker. Brun dem let på alle sider i en stor sauterpande i olie. Bland selleri, skalotte- og finthakket hvidløg samt svampe ved og sauter videre under omrøring i 4-5 minutter. Tilsæt bouillon samt bredbladet persille og lad det hele simre i 8-10 minutter.
  3. Smag til med krydderier og server retten i dybe tallerkener med bagte kartofler til.
  4. Energi pr. person: 330 kcal, fedt 27%, protein 37%, kulhydrat 36%