Scones til eftermiddagsteen
Jeg er blevet forelsket i en lille bolle med chokolade! Ikke en hvilken som helst bolle, men en såkaldt ’scone’, som efter sigende skulle have skotske aner.
Jeg er blevet forelsket i en lille bolle med chokolade! Ikke en hvilken som helst bolle, men en såkaldt ’scone’, som efter sigende skulle have skotske aner. Den er hverken for sød eller kedelig – blot lige tilpas – og derfor helt genial til f.eks. brunch, eftermiddagste eller en sen nattetime, hvor lækkersulten melder sig.
Dejen er lynhurtig at lave, og hvis man sørger for at bruge en virkelig god chokolade, kan resultatet kun blive fantastisk.
Hvis du vil gå i skotternes fodspor, skal en scone spises med et tykt lagt lemoncurd. Det er citronsmør og fås i de fleste større supermarkeder. Smagen af brød, chokolade og frisk citron er en genial cocktail!
* Har I prøvet at bage scones, og hvordan blev resultatet?