Sofie Bentzen

Prøv Sofie Bentzens tre sunde grødopskrifter

Sundhedsblogger Sofie Bentzen giver dig her sine tre favoritopskrifter på grød.Få flere sunde tip fra Sofie Bentzen i denne uges ALT for damerne nr. 15/2013.

1. Grød med kerner og frø

1/2 dl grovvalsede havregryn

1/2 dl speltflager

5 g hørfrø

10 g solsikkekerner

10 g mandler

2 dl vand

1 knivspids salt

Pynt:

15 g frosne brombær (optøet) – alle frosne/friske bær kan bruges

5 g kokosmel

lidt skummetmælk

Alle ingredienserne hældes sammen i en gryde. Jeg foretrækker hele nødder i min grød, men hvis du synes, det er for voldsomt, kan de hakkes før, de kommes i gryden. Blusset tændes, grøden skal op og koge, indtil den har den ønskede konsistens. Ca. 3-6 min. Hæld den varme grød op i en skål og drys med kokosmel og de optøede bær og hæld til sidst en smule mælk på grøden.

2. Hverdagsgrød

1 dl grovvalsede havregryn

1 spsk rosiner

2 dl vand

1 knivspids salt

Bland alle ingredienser sammen i en gryde, evt. om aftenen inden du går i seng, stil gryden i køleren – så vil rosinerne suge lidt vand og bliver dejlig saftige. Kog grøden i 5-6 min. eller til den har fået den ønskede konsistens. Klar parat til servering – evt. med en smule mælk på.

3. Weekendgrød

1 dl grovvalsede havregryn

2 dl skummetmælk

1 pære, skåret i små stykker

1 spsk solsikkerkerner

lidt brombærmarmelade (ca. 1 spsk)

lidt salt

Kom havregryn, mælk, pære, solsikkekerner og lidt salt i en gryde. Jeg forsøger at skære pæren i meget små stykker, så den kan blive kogt ud i grøden. Bring det hele i kog, imens du jævnligt rører i grøden. Når grøden har fået den ønskede konsistens, hælder du grøden op i en skål og drypper lidt brombærmarmelade udover. Nu er grøden klar til at blive nydt med en god kop kaffe.

Fakta

Sofie Bentzen, 26, har bloggen Healthjunkie.looklab.dk og studerer på Human Nutrition på Det Biovidenskabelige Fakuteletet og arbejder for ernæringseksperten Christian Bitz.