
Prøv Sofie Bentzens tre sunde grødopskrifter
Sundhedsblogger Sofie Bentzen giver dig her sine tre favoritopskrifter på grød.Få flere sunde tip fra Sofie Bentzen i denne uges ALT for damerne nr. 15/2013.
1. Grød med kerner og frø
1/2 dl grovvalsede havregryn
1/2 dl speltflager
5 g hørfrø
10 g solsikkekerner
10 g mandler
2 dl vand
1 knivspids salt
Pynt:
15 g frosne brombær (optøet) – alle frosne/friske bær kan bruges
5 g kokosmel
lidt skummetmælk
Alle ingredienserne hældes sammen i en gryde. Jeg foretrækker hele nødder i min grød, men hvis du synes, det er for voldsomt, kan de hakkes før, de kommes i gryden. Blusset tændes, grøden skal op og koge, indtil den har den ønskede konsistens. Ca. 3-6 min. Hæld den varme grød op i en skål og drys med kokosmel og de optøede bær og hæld til sidst en smule mælk på grøden.
2. Hverdagsgrød
1 dl grovvalsede havregryn
1 spsk rosiner
2 dl vand
1 knivspids salt
Bland alle ingredienser sammen i en gryde, evt. om aftenen inden du går i seng, stil gryden i køleren – så vil rosinerne suge lidt vand og bliver dejlig saftige. Kog grøden i 5-6 min. eller til den har fået den ønskede konsistens. Klar parat til servering – evt. med en smule mælk på.
3. Weekendgrød
1 dl grovvalsede havregryn
2 dl skummetmælk
1 pære, skåret i små stykker
1 spsk solsikkerkerner
lidt brombærmarmelade (ca. 1 spsk)
lidt salt
Kom havregryn, mælk, pære, solsikkekerner og lidt salt i en gryde. Jeg forsøger at skære pæren i meget små stykker, så den kan blive kogt ud i grøden. Bring det hele i kog, imens du jævnligt rører i grøden. Når grøden har fået den ønskede konsistens, hælder du grøden op i en skål og drypper lidt brombærmarmelade udover. Nu er grøden klar til at blive nydt med en god kop kaffe.