Selleri/gulerodssalat
Arbejdstid: 20 min.Kogetid: 2 min.Ikke fryse-egnet
Ingredienser
- 200 g knoldselleri
- 200 g gulerødder
- 1 usprøjtet citron
- 10 g frisk ingefær
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk wasabi (pulver eller pasta)
- 1 spsk sesamolie
- 1 spsk sesamfrø
- sukker
- salt og peber
- salt og peber
- Skræl selleri og gulerødder og skær dem i tynde strimler.
- Blancher dem i kogende, letsaltet vand 1 min. og læg dem straks i iskoldt vand.
- Bland fintrevet citronskal, fintrevet ingefær og knust hvidløg.
- Tilsæt wasabi, sesamolie og 2-3 spsk citronsaft.
- Smag til med sukker, salt og peber og vend de afdryppede grønsager i.
- Rist sesamfrøene på en tør pande og drys dem over salaten før servering.