Selleri/gulerodssalat

Selleri/gulerodssalat

Arbejdstid: 20 min.Kogetid: 2 min.Ikke fryse-egnet

Ingredienser

  • 200 g knoldselleri
  • 200 g gulerødder
  • 1 usprøjtet citron
  • 10 g frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk wasabi (pulver eller pasta)
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk sesamfrø
  • sukker
  • salt og peber
  • salt og peber

  1. Skræl selleri og gulerødder og skær dem i tynde strimler.
  2. Blancher dem i kogende, letsaltet vand 1 min. og læg dem straks i iskoldt vand.
  3. Bland fintrevet citronskal, fintrevet ingefær og knust hvidløg.
  4. Tilsæt wasabi, sesamolie og 2-3 spsk citronsaft.
  5. Smag til med sukker, salt og peber og vend de afdryppede grønsager i.
  6. Rist sesamfrøene på en tør pande og drys dem over salaten før servering.