-
Vidste du det? Her er Line Kirstens kendte mand
-
Dét fortyder Havshen i "Forræder"
-
Efter "Forræder"-exit: Havshens verden faldt sammen
-
Marie Watson fik en skummel besked: Sådan blev hun tilbudt “Forræder”
-
Her er Signe Kraghs private kærlighed
-
Så meget får deltagerne i løn for at være med i "Forræder"
-
Emil Lange skal giftes
-
WHAT! Aldrig sket før i "Forræder"
-
Efter "Forræder"-exit: Lise-Lotte valgte at blive
-
Her er Nicky Andersens kendte kæreste
-
Lise-Lotte Lohmann om tæt "Forræder"-venskab: Vi dør af grin
-
Ali afslører overraskende relation i “Forræder”: Han blev som en far for mig

Sellerisuppe, friteret surdej og pocheret æg
Suppen har en helt fantastisk, aromatisk smag, selv om den består af den billige grøntsagknoldselleri. Med smilende æg i tallerkenen er den perfekt på påskebordet.
Ingredienser
- Selleripuré
- 1 knoldselleri, uden skæl
- 60 g smør
- vand
- salt
- Sellerisuppe
- 1 dl knoldselleripuré
- 1 dl mælk
- 1 dl af sellerikogevand
- 50 g Vesterhavsost eller grana, revet
- peber og evt. salt
- Friteret surdej
- 1 dl tynd hvedesurdej (købes færdig
- eller laves efter flg. mål: 9 dl koldt
- vand,150 g hvedemel, 75 g grahamsmel,
- 75 g rugmel)
- 4 dl majsolie.
- Til serveringen
- 2 stængler blegselleri
- 4 æg
- 4 spsk koldpresset rapsolie
Sådan gør du:
- Selleripuré
- Skær sellerien i grove tern, og dæk dem
- med vand i en lille gryde. Kog op, og kog
- mør i ca. 30 min.
- Imens varmes smørret op i en kasserolle.
- Lad det bruse og brune let, til det dufter af
- nødder. Kom det i en skål.
- Hæld kogevandet fra sellerien på nær et par
- dl. Blend sellerien med det brunede smør og en
- lille smule af kogevandet, til konsistensen er
- som en let puré.
- Sellerisuppe
- Kog selleripuré, mælk og sellerikogevand
- op. Blend alt, kom osten i, og smag til med
- peber og evt. salt (osten salter).
- Friteret surdej
- Varm olien op til ca. 180 grader, eller til det
- syder om en træske. Dryp derefter dejen i
- lidt ad gangen med en ske.Fritér ad 2 omgange.
- Tag de sprøde dejstykker op, og
- læg på fedtsugende papir.
- Servering
- Skræl blegsellerien i tynde strimler med en
- kartoffelskræller, og kom dem i iskoldt vand.
- Læg en god klat varm selleripuré i bunden
- af 4 skåle. Slå et æg ud oven på pureen, og
- sæt skålene i ovnen ved 150 grader i
- 8-10 min. Top med lidt olie samt blegselleri
- og den friterede surdej. Servér den lune
- suppe til i en kande, der sættes på bordet.