Siciliansk pasta

Siciliansk pasta

En dejlig ret, der minder om sol og skønne feriedage i Italien. Pastaen får smag fra bl.a. sardiner, oliven og hvidløg.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/stegetid: 12 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 150-200 g tørret pasta
  • 2 sardiner i olie
  • 1+1 spsk olivenolie
  • 2 skiver lyst brød uden skorpe
  • 1 fed hvidløg
  • 10 sorte oliven
  • 1 spsk kapers
  • 1 bdt persille
  • salt og peber

  1. Kog pastaen efter pakkens anvisning.
  2. Skær sardinerne i små stykker og svits dem i en gryde med olie. Riv brø-det til krummer. Pil hvidløget og skær det i skiver. Steg dem gyldne på en pande med olivenolie. Tag hvidløgsskiverne af panden (og kassér dem) og steg nu brødkrummerne gyldne og sprøde i olien.
  3. Vend den afdryppede pasta sammen med sardinerne og servér med oliven, kapers, hakket persille og de sprøde brødkrummer.