Skærising bagt i papir

Skærising bagt i papir

Skærising kan være en ret tynd fileteret fisk, som derfor egner sig godt til indpakning.

Ingredienser

  • 170 g skærisingfilet
  • 175 g tomater
  • 100 g squash
  • 25 g forårsløg
  • frisk timian
  • salt & peber
  • citronsaft
  • ’Hvidløgssmør’:
  • 15 g plantemargarine
  • 1 fed presset hvidløg
  • Tilbehør:
  • citronbåde

  1. Tomater, squash og forårsløg skæres i skiver og lægges på et stykke bagepapir.
  2. Læg en kvist frisk timian over grønsagerne og drys med salt og peber.
  3. Skærisingfileterne krydres ligeledes med salt og peber, foldes sammen og lægges ovenpå grønsagerne.
  4. Dryp med lidt citronsaft.
  5. Fold pakken sammen om det hele og læg den i et fad.
  6. Bages herefter i en varm ovn ved 200° i ca 20-30 minutter. Plantemargarinen røres sammen med presset hvidløg.
  7. Server den varme pakke direkte ved bordet med citronbåde. Lad ’hvidløgssmørret’ smelte henover fisk og grønsager.