fisk

Skindstegt multe og bouillonkartofler

Får du fisk de to anbefalede gange om ugen? Eller mangler du inspiration til fisken? Så får du en lækker ret med fisk i hovedrollen her..

4

Ingredienser

  • 1¼ kg store, nye vaskede kartofler
  • 4 rødløg
  • 1 squash
  • 500 g cherrytomater
  • 3 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 8 dl grønsagsbouillon
  • 1 bundt persille eller løvstikke
  • ½ tsk chiliflager
  • 1-2 spsk citron- eller limesaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g multefilet, havbars eller makrel med skind
  • 2 spsk olivenolie

Sådan gør du:

  1. Skær kartofler, løg og squash i ca. 3 mm tykke skiver. Hak hvidløg fint. Bland kartofler, squash, løg, tomater og hvidløg i et ovnfast fad med høje kanter og krydr det med salt og peber. Hæld bouillon ved, så kartoflerne næsten er dækket. Dæk fadet med stanniol. Bag kartoflerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter. Tjek, om kartoflerne er møre – ellers bag dem lidt længere. Drys kartoflerne med hakket persille eller løvstikke og chiliflager og dryp med 1-2 spsk citron- eller limesaft og 2 spsk olivenolie lige inden servering. Skrab skællene af multefileterne. Skær fileterne i 4 ens stykker og skær små snit i skindet. Varm olien op på en slip let-pande og læg multestykkerne på panden med skindsiden nedad. Rør ikke ved fisken det første minut. Pres derpå en palet ned midt på hvert stykke fisk i 5-10 sekunder, så hele skindsiden får kontakt med panden. Steg fisken videre ved middelhøj varme, til skindsiden er gyldenbrun. Vend fisken og steg den på den anden side i ca. 3 minutter. Krydr fisken med salt og peber og server den til bouillonkartoflerne.
  2. Energi pr. person: 620 kcal.