Skinketærte
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Stege/bagetid: ca. 2 timer
- Fryse-egnet
- (1 tærte til ca. 12 personer)
- Dej:
- 400 g mel
- 150 g svinefedt (koldt)
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 1 dl vand (koldt)
- Fyld:
- 1 løg (finthakket)
- 2 fed hvidløg (finthakkede)
- 1 spsk olivenolie
- 400 g frossen, hel spinat (optøet og trykket fri for væde)
- 400 g nakkekam (små tern)
- 400 g magert, hakket svinekød
- 150 g bacontern
- 2 æg (sammenpiskede)
- 1 økologisk citron (fintrevet skal)
- 2 spsk timian (finthakket)
- 1 tsk muskatnød (revet)
- 1 spsk dijonsennep
- salt og peber
- Ælt mel og svinefedt sammen til en grynet masse. Tilsæt salt og saml dejen med æg og vand.
- Rul 1/3 del af dejen ud til et låg til en springform (22-24 cm). Rul resten af dejen ud og læg den i en form foret med bagepapir.
- Sæt form og dejlåg i køleskabet. Steg løg og hvidløg bløde og blanke i olie. Vend spinaten i, steg under omrøring i 3-5 min. og hæld det ud på en tallerken til afkøling.
- Bland kød og bacon sammen og tilsæt æg (tag lidt fra til pensling), citronskal, krydderier og spinatblandingen.
- Pensl dejen indvendigt med sennep og fyld farsen i. Skær et lufthul i dejlåget og læg det over.
- Tryk dejkanterne godt sammen, pynt evt. med dejrester og pensl overfladen med æg.
- Bag tærten ved 200 grader i 30 min. og derefter 1- 1 ½ time ved 175 grader – centrumstemperaturen skal være 75 grader. Lad tærten afkøle i 1/2 time, før formen åbnes.
- Stil den koldt i min. 6 timer og helst natten over. Kan holde sig i 5-6 dage i køleskabet og 1 måned i fryseren.