Skønne æblemuffins
En lækker muffin med smag af jul.
12-18 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid: 30 min.
- Fryse-egnet
- 2 æg
- 2 dl kærnemælk
- 150 g farin (eller sukker)
- 1-2 tsk fintrevet
- citronskal
- 2 tsk vaniljesukker
- 125 g smeltet smør
- ca. 450 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- ¼ tsk salt
- 2 æbler (250 g små
- terninger)
- 75 g farin
- 35 g smør
- 1 tsk kanel
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Pisk æg let sammen med kærnemælk, farin, citronskal, vanilje og smør.
- Sigt de tørre ingredienser sammen og tilsæt æggemassen. Vend det sammen med let hånd til en tyk og lidt klumpet dej. Tilsæt æbler og fordel dejen i 12-18 muffinforme.
- Rør farin, smør og kanel sammen og fordél det over dejen.
- Sæt kagerne i ovnen, skru ned til 180 grader og bag dem 25-30 min.
- Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte. Vend dem ud af formene og afkøl på en rist.