Skønne æblemuffins

Skønne æblemuffins

En lækker muffin med smag af jul.

12-18 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: 30 min.
  • Fryse-egnet
  • 2 æg
  • 2 dl kærnemælk
  • 150 g farin (eller sukker)
  • 1-2 tsk fintrevet
  • citronskal
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 g smeltet smør
  • ca. 450 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • ¼ tsk salt
  • 2 æbler (250 g små
  • terninger)
  • 75 g farin
  • 35 g smør
  • 1 tsk kanel

  1. Tænd ovnen på 220 grader.
  2. Pisk æg let sammen med kærnemælk, farin, citronskal, vanilje og smør.
  3. Sigt de tørre ingredienser sammen og tilsæt æggemassen. Vend det sammen med let hånd til en tyk og lidt klumpet dej. Tilsæt æbler og fordel dejen i 12-18 muffinforme.
  4. Rør farin, smør og kanel sammen og fordél det over dejen.
  5. Sæt kagerne i ovnen, skru ned til 180 grader og bag dem 25-30 min.
  6. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte. Vend dem ud af formene og afkøl på en rist.