Små citronkager med ostecreme

Små citronkager med ostecreme

Ca 25 stk

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 30 min.
  • Bagetid: ca. 30 min.
  • Fryse-egnede
  • 150 g smør (blødt)
  • 150 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 æg
  • 1 citron (usprøjtet, fintrevet skal og saft)
  • Flødeostecreme:
  • 150 g flødeost naturel
  • 2-3 spsk piskefløde
  • 1/2 stang vanilje (kornene)
  • 3 spsk flormelis
  • Drys: citronskal (fine strimler)
  • ca. 25 træspid (eller 25 ispinde)

  1. Rør smør og sukker skummende. Bland mel og bagepulver, drys det igennem en si i dejen og tilsæt gradvist æg.
  2. Rør citronskal og -saft i dejen og fyld den i et firkantet fad (25 x 15 cm) beklædt med bagepapir.
  3. Sæt kagen i en 160 grader varm ovn og bag den i ca. 30 min., til den er gennembagt.
  4. Køl kagen af og skær den i firkanter (ca. 4 x 4 cm).
  5. Rør flødeost med fløde, vaniljekorn og flormelis.
  6. Smør cremen på toppen af hver kage, sæt dem på pinde og drys med citronskal.