Små citronkager med ostecreme
Ca 25 stk
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 30 min.
- Bagetid: ca. 30 min.
- Fryse-egnede
- 150 g smør (blødt)
- 150 g sukker
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 æg
- 1 citron (usprøjtet, fintrevet skal og saft)
- Flødeostecreme:
- 150 g flødeost naturel
- 2-3 spsk piskefløde
- 1/2 stang vanilje (kornene)
- 3 spsk flormelis
- Drys: citronskal (fine strimler)
- ca. 25 træspid (eller 25 ispinde)
- Rør smør og sukker skummende. Bland mel og bagepulver, drys det igennem en si i dejen og tilsæt gradvist æg.
- Rør citronskal og -saft i dejen og fyld den i et firkantet fad (25 x 15 cm) beklædt med bagepapir.
- Sæt kagen i en 160 grader varm ovn og bag den i ca. 30 min., til den er gennembagt.
- Køl kagen af og skær den i firkanter (ca. 4 x 4 cm).
- Rør flødeost med fløde, vaniljekorn og flormelis.
- Smør cremen på toppen af hver kage, sæt dem på pinde og drys med citronskal.