Små kirsebærkager
Ingredienser
- (8-10 stk.)
- Arbejdstid:
- 30 min.
- Bagetid:
- 10 min.
- Ikke fryse-egnede
- Tærtebund:
- 150 g mel
- 100 g blødt smør
- 50 g sukker
- 3 spsk fløde
- Fyld:
- 200 g kirsebær (udstenede)
- 150 g sukker
- 1 ½ dl vand
- 2 blade husblas
- Tærtedej: Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i. Tilsæt fløden og saml dejen.
- Rul dejen ud til en tynd plade og beklæd smurte linse- eller kageforme hermed. Sæt dem koldt 1/2 time.
- Bag dem ved 185 grader i ca. 10 min.
- Læg husblassen i koldt vand 10 min.
- Kog kirsebær, sukker og vand i 2-3 min. Tag det fra varmen og tag kirsebærrene op. Fordel dem i de bagte tærteforme.
- Knug husblassen fri for vand og kom den i den koghede kirsebærsaft – husblassen smelter med det samme.
- Lad det svale, til det begynder at gelere.
- Fordel den halvstivnede gelé over kirsebærrene.