Små kirsebærkager

Små kirsebærkager

Ingredienser

  • (8-10 stk.)
  • Arbejdstid:
  • 30 min.
  • Bagetid:
  • 10 min.
  • Ikke fryse-egnede
  • Tærtebund:
  • 150 g mel
  • 100 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 3 spsk fløde
  • Fyld:
  • 200 g kirsebær (udstenede)
  • 150 g sukker
  • 1 ½ dl vand
  • 2 blade husblas

  1. Tærtedej: Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i. Tilsæt fløden og saml dejen.
  2. Rul dejen ud til en tynd plade og beklæd smurte linse- eller kageforme hermed. Sæt dem koldt 1/2 time.
  3. Bag dem ved 185 grader i ca. 10 min.
  4. Læg husblassen i koldt vand 10 min.
  5. Kog kirsebær, sukker og vand i 2-3 min. Tag det fra varmen og tag kirsebærrene op. Fordel dem i de bagte tærteforme.
  6. Knug husblassen fri for vand og kom den i den koghede kirsebærsaft – husblassen smelter med det samme.
  7. Lad det svale, til det begynder at gelere.
  8. Fordel den halvstivnede gelé over kirsebærrene.