-
Vidste du det? Her er Line Kirstens kendte mand
-
Dét fortyder Havshen i "Forræder"
-
Efter "Forræder"-exit: Havshens verden faldt sammen
-
Marie Watson fik en skummel besked: Sådan blev hun tilbudt “Forræder”
-
Her er Signe Kraghs private kærlighed
-
Så meget får deltagerne i løn for at være med i "Forræder"
-
Emil Lange skal giftes
-
WHAT! Aldrig sket før i "Forræder"
-
Efter "Forræder"-exit: Lise-Lotte valgte at blive
-
Her er Nicky Andersens kendte kæreste
-
Lise-Lotte Lohmann om tæt "Forræder"-venskab: Vi dør af grin
-
Ali afslører overraskende relation i “Forræder”: Han blev som en far for mig

Smagen af Kongen af Danmark – anis, fennikel og karamel
En dessert, der ser imponerende ud på tallerkenen, men er ganske let atgå til. Og så er den også let i smagen, da isen er lavet på mælk.
Ingredienser
- Anis-is
- 10 g grøn anis
- 5 dl sødmælk
- 125 g sukker
- Anis-cookie
- 200 g smør, koldt
- 250 g hvedemel
- 250 g melis
- 20 g honning
- 2 æggeblommer
- 2 tsk natron
- 2 spsk grøn anis.
- Guf
- 250 gram sukker
- 1 dl vand
- 3 æggehvider (pasteuriserede)
- evt. rødbedesaft
- Karamel
- 125 g sukker
- 125 g glukose (f.eks. fra Heiberg,
- kan fås i Kvickly)
- ¼ l fløde
- ¼ tsk salt
- 25 g smør
- Fennikelstrimler
- 1 fennikel.
- Anis-is
- Knus anissen i en morter.
- Varm mælk, sukker og anis op til lige
- under kogepunktet og sluk. Rør til sukkeret
- er opløst, køl af, og kom den i en skål i fryseren
- (eller på ismaskine). Rør rundt ca. hver
- halve time, til isen er cremet.
- Anis-cookie
- Skær smørret i små tern, og bland
- alle ingredienser sammen til en ensartet dej.
- Del dejen i ca. 3 stykker, og rul dem til lange
- cylindere a ca. 3 cm i diam. Læg dem på køl
- i mindst 2 timer, eller til de er hårde.
- Skær stængerne med en skarp kniv på skrå
- til tynde (ca. 3 mm) ovale småkager.
- Smør et tyndt jævnt lag smør på bagepladen,
- og fordel småkagerne. Drys en knivspids
- anisfrø på hver enkelt småkage.
- Bag ved 200 grader, til de er gyldne (sirupsfarvede).
- Guf
- Kog sukker og vand op til 121 grader.
- Hæld det i en tynd stråle over æggehviderne,
- og pisk samtidig med en elpisker,
- til det er koldt.
- Tilsæt evt. lidt rødbedesaft for farvens skyld.
- Karamel
- Kom sukker og glukose i en gryde, og kog
- til det karameliseres ved ca 180 grader.
- Tilsæt derefter fløde og salt, og lad det
- koge til 115 grader. Tilsæt smør, og rør ud
- det ud, til det smelter og blandes til en glat
- karamel.
- Fennikelstrimler
- Skær fenniklen tyndt på et mandolinjern eller
- med en tyndskræller.
- Læg fenniklen i koldt vand i mindst 30 min.
- Hæld vandet fra, og ryst/dup vandet af inden
- servering.
- Anretning
- Tag isen ud af fryseren og tag fire, kolde,
- flade tallerkner ud på bordet. Fordel først
- fennikel, træk så et par tykke streger karamel
- med en ske, kom en klat guf på og
- en kugle is. Knus aniskagerne henover og
- servér straks.