Småkager med cornflakes

Småkager med cornflakes

Knasende hjemmebagte småkager med en smag af

(25 stk)

Ingredienser

  • 50 g flydende margarine
  • 25 g farin
  • 1 æg
  • 50 g (ca. 1 dl) hvid hvedemel
  • 50 g (ca. 1 dl) hvedemel
  • 50 g søde- og bagemiddel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk kanel
  • ¼ tsk nellike
  • 30 g (ca. 2 dl) fuldkornscornflakes
  • 30 g rosiner

  1. Pisk 50 g flydende margarine sammen med 25 g farin. Tilsæt 1 æg. Bland 50 g hvid hvedemel (ca. 1 dl), 50 g hvedemel (ca. 1 dl), 50 g søde- og bagemiddel, 1 tsk bagepulver, ½ tsk kanel og ¼ tsk nellike og sigt det i. Vend 30 g fuldkornscornflakes (ca. 2 dl) og 30 g rosiner i dejen.
  2. Lav valnøddestore toppe med 2 teskeer på bagepapir på en bageplade. Husk at lave afstand imellem kagerne.
  3. Bag dem 8-10 minutter i en 200 grader varm ovn.
  4. Lad kagerne afkøle på en bagerist, og opbevar dem i en dåse, når de er helt kolde.
  5. Portionen giver 25 stk.
  6. Opskriften er fra „Fuldkorn – der frister” udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06.