-
“Forræder”-deltagere afslører: Vild timeløn
-
Deltagere revser “Forræder”-slottet: Så ulækkert er det
-
Nervesystemet på overarbejde: Jeg sked i bukserne
-
Fik særlig støtte fra Victor Lander: Sådan er forholdet i dag
-
Eva Jin: ”Jeg valgte at følge min mavefornemmelse, hvilket man aldrig skal gøre”
-
Efter voldsomt "Forræder"-exit: Blev grebet af psykolog
-
Ærlige Tine Aurvig-Huggenberger åbner op: Min søn sidder i fængsel
-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"

Smuk salat med quinoa og granatæble
Jeg spiser med øjnene, og derfor holder jeg særligt meget af denne salat.
For at få salaten til at udgøre et helt frokostmåltid, kommer jeg quinoa i. Quinoa er et lille frø med masser af proteiner, fibre og næring, og fås efterhånden i langt de fleste supermarkeder. Det har en mild smag, mætter godt og er let at tilberede, så fordelene er mange.
De hindbærrøde kerner fra granatæblet er smukke at se på og knasende at tygge på, og med dem i salaten er det ikke spor kedeligt at spise sundt. Dressingen er prikken over det berømte i, da den trænger ind i quinoaen og får salaten til at smage frisk og fyldig i munden. Det er derfor en god idé at lade salaten trække lidt inden servering.
Hvis du savner kød, kan du servere salaten til et stykke kylling, så burde der være nok til 6 personer med denne opskrift.
4 personer
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 20 min.
2 dl quinoa
1 bundt asparges
1 pakke bøffelmozzarella (ca. 150 g, eller feta)
1 granatæble
2 dl edamamebønner (fra frost, optøede)
Dressing:
½ citron
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
salt og peber
Drys:
sesamfrø
Tilbehør:
evt. brød
1. Kog 2 dl quinoa efter posens anvisninger. Lad quinoaen køle helt af.
2. Bræk den nederste, træede del af aspargesene. Skær aspargesene i 3 cm lange stykker, kom dem i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 1 minuts tid, hæld vandet fra, og hæld koldt vand på.
3. Bræk mozzarellaen i mindre stykker.
4. Skær granatæblet over på midten, og bank kernerne ud i en skål med en stor grydeske. Fjern de hvide hinder.
5. Tø edamamebønnerne op.
Dressing:
6. Bland saften fra ½ citron med olie, eddike, salt og peber.
7. Bland alle ingredienserne til salaten, hæld dressingen over, og bland godt. Lad evt. salaten trække 1 times tid i køleskabet inden servering.
8. Drys med sesamfrø (evt. sorte) ved servering og giv evt. brød til.