Snegle og skakbrikker

Snegle og skakbrikker

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Bagetid:
  • 5-6 min.
  • Opbevares i dåse
  • (ca. 40 stk. i alt)
  • 300 g mel (5 dl)
  • 80 g sukker (ca. 1 dl)
  • 200 g smør
  • 2 æggeblommer
  • Til den mørke dej:
  • 4 spsk kakao

  1. Bland sukker i melet og findel fedtstoffet heri. Saml dejen med æggeblommer.
  2. Tag halvdelen af dejen fra og ælt den med kakao.
  3. Snegle: Rul halvdelen af både den mørke og lyse dej ud til tynde plader, hver for sig. Læg den mørke dejplade på den lyse og rul sammen herom.
  4. Lad rullen hvile koldt en halv time, før den skæres i 2-3 mm tynde skiver. Vend dem med skærefladen opad.
  5. Bag kagerne ved 200 grader i 5 min.
  6. Skakbrikker: Rul tynde stænger af både den lyse og mørke dej, ca. 1/2 cm i diam.
  7. Læg stængerne skiftevis på hinanden, brun på hvid osv. i tre rækker på hver led. Sæt det koldt en halv time, før de skæres i 1/2 cm tykke skiver.
  8. Bag som ovenfor.