Snegle og skakbrikker
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Bagetid:
- 5-6 min.
- Opbevares i dåse
- (ca. 40 stk. i alt)
- 300 g mel (5 dl)
- 80 g sukker (ca. 1 dl)
- 200 g smør
- 2 æggeblommer
- Til den mørke dej:
- 4 spsk kakao
- Bland sukker i melet og findel fedtstoffet heri. Saml dejen med æggeblommer.
- Tag halvdelen af dejen fra og ælt den med kakao.
- Snegle: Rul halvdelen af både den mørke og lyse dej ud til tynde plader, hver for sig. Læg den mørke dejplade på den lyse og rul sammen herom.
- Lad rullen hvile koldt en halv time, før den skæres i 2-3 mm tynde skiver. Vend dem med skærefladen opad.
- Bag kagerne ved 200 grader i 5 min.
- Skakbrikker: Rul tynde stænger af både den lyse og mørke dej, ca. 1/2 cm i diam.
- Læg stængerne skiftevis på hinanden, brun på hvid osv. i tre rækker på hver led. Sæt det koldt en halv time, før de skæres i 1/2 cm tykke skiver.
- Bag som ovenfor.