Softice & bagte blommer

Softice & bagte blommer

Skøn sensommerdessert med lækre blommer.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 30 min.
  • Indfrysningstid: 30 min.
  • Softice:
  • 25 isterninger (300 g)
  • 1⁄2 vaniljestang
  • 1 1⁄2 dl flormelis
  • 1 1⁄2 dl piskefløde
  • Bagte blommer:
  • 500 g blommer
  • 3⁄4 dl sukker
  • 3⁄4 dl vand
  • evt. 1 kanelstang
  • Pynt: mynte

  1. Softice: Knus isterningernei en blender af glas.Tilsæt kornene af vaniljeog flormelis sammen medpiskefløde. Kør i blenderentil tyk konsistens, udenat fløden gryner. Stil denbløde ismasse i fryserenca. 30 min. Servér den blødsom softice.
  2. Tips: Du kan i stedet røreen god vaniljeis blød i enskål.
  3. Bagte blommer: Prik blommerne,ca. 4-5 gange ihver. Læg dem i et ovnfastfad. Drys sukker over oghæld vand i fadet. Stikevt. en kanelstang nedimellem blommerne. Lukfadet, f.eks. med alufolie.Bag blommerne ved 175grader, til de er møre, ca.30 min.
  4. Servèr blommerne koldeeller lune med softice ogpynt med mynte.