Softice & bagte blommer
Skøn sensommerdessert med lækre blommer.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: ca. 30 min.
- Indfrysningstid: 30 min.
- Softice:
- 25 isterninger (300 g)
- 1⁄2 vaniljestang
- 1 1⁄2 dl flormelis
- 1 1⁄2 dl piskefløde
- Bagte blommer:
- 500 g blommer
- 3⁄4 dl sukker
- 3⁄4 dl vand
- evt. 1 kanelstang
- Pynt: mynte
- Softice: Knus isterningernei en blender af glas.Tilsæt kornene af vaniljeog flormelis sammen medpiskefløde. Kør i blenderentil tyk konsistens, udenat fløden gryner. Stil denbløde ismasse i fryserenca. 30 min. Servér den blødsom softice.
- Tips: Du kan i stedet røreen god vaniljeis blød i enskål.
- Bagte blommer: Prik blommerne,ca. 4-5 gange ihver. Læg dem i et ovnfastfad. Drys sukker over oghæld vand i fadet. Stikevt. en kanelstang nedimellem blommerne. Lukfadet, f.eks. med alufolie.Bag blommerne ved 175grader, til de er møre, ca.30 min.
- Servèr blommerne koldeeller lune med softice ogpynt med mynte.