
Solbærkage
8 personer
Ingredienser
- 200 g ribbede solbær
- 200 g blødt smør
- 200 g lyst muscovadosukker
- 3 store æg
- 1 tsk. vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
- 200 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- Topping:
- 50 g smør
- 50 g lyst muscovadosukker
- 80 g grofthakkede pecaneller valnødder
- 1 tsk. stødt kanel
- Pynt:
- flødeskum, solbær og lidt grofthakkede pecaneller valnødder
- Fordel halvdelen af solbærrenei en springform,22 cm i diameter, foret medbagepair. Bland ingrediensernetil toppingen sammen,og fordel det over solbærrene.
- Pisk muscovadosukker ogsmør cremet. Pisk æggenei et ad gangen. Tilsæt vaniljesukkeeller ekstrakt. Vendmel blandet med bagepulveri. Fordel dejen over toppingen.Bag kagen ved 180 gr.på midterste ovnribbe ca.55 min. Stik et træspyd ikagen, hvis der hænger dejpå, skal den bage lidt mere.
- Afkøl kagen lidt i formen.Vend den ud på et fad, ogafkøl den helt. Pynt medflødeskum, friske bær ognødder.