Sommerfrikadeller med coleslaw

Sommerfrikadeller med coleslaw

Der er intet som frikadeller med coleslaw en lys og varm sommeraften.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stegetid: 12 min.
  • 200 g hakket svinekød
  • 1 skive lyst brød
  • 3/4 dl mælk
  • 1 spsk løg (revet)
  • evt. 1 fed hvidløg (knust)
  • 1 spsk frisk oregano eller timian (eller 1 tsk tørret)
  • salt og peber
  • Coleslaw (kålsalat):
  • 250 g hvidkål (fintsnittet)
  • 50 g mayonnaise
  • 1 spsk løg (revet)
  • 2-3 spsk sukker
  • 1-2 spsk vineddike (eller citronsaft)
  • 1-2 tsk dijonsennep
  • 2 gulerødder (groftrevne)
  • 1 grøn peberfrugt (tynde strimler)
  • salt og peber

  1. Start med coleslaw:
  2. Rør mayonnaise sammen med løg, sukker, vineddike eller citronsaft, sennep, salt og peber.
  3. Vend grønsagerne i og stil salaten koldt – gerne et par timer.
  4. Skær skorpen af brødet og udblød det i mælken. Mos det med en gaffel og rør det i kødet sammen med de øvrige ingredienser.
  5. Form kødet til runde frikadeller og steg dem på en grill, en grillpande eller en alm. pande med lidt olie eller smør i 10-12 min.
  6. Servér på spyd med coleslaw.