
Sommerfrikadeller med coleslaw
Der er intet som frikadeller med coleslaw en lys og varm sommeraften.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stegetid: 12 min.
- 200 g hakket svinekød
- 1 skive lyst brød
- 3/4 dl mælk
- 1 spsk løg (revet)
- evt. 1 fed hvidløg (knust)
- 1 spsk frisk oregano eller timian (eller 1 tsk tørret)
- salt og peber
- Coleslaw (kålsalat):
- 250 g hvidkål (fintsnittet)
- 50 g mayonnaise
- 1 spsk løg (revet)
- 2-3 spsk sukker
- 1-2 spsk vineddike (eller citronsaft)
- 1-2 tsk dijonsennep
- 2 gulerødder (groftrevne)
- 1 grøn peberfrugt (tynde strimler)
- salt og peber
- Start med coleslaw:
- Rør mayonnaise sammen med løg, sukker, vineddike eller citronsaft, sennep, salt og peber.
- Vend grønsagerne i og stil salaten koldt – gerne et par timer.
- Skær skorpen af brødet og udblød det i mælken. Mos det med en gaffel og rør det i kødet sammen med de øvrige ingredienser.
- Form kødet til runde frikadeller og steg dem på en grill, en grillpande eller en alm. pande med lidt olie eller smør i 10-12 min.
- Servér på spyd med coleslaw.