Søtunge med agurke-stenbiderrognsauce

Søtunge med agurke-stenbiderrognsauce

En smuk anretning, når du vil forkæle dig selv eller har gæster. Saucen med rogn kan laves i forvejen og gemmes i køleskabet.

Ingredienser

  • 150 g søtungefilet
  • løvstikkeblade
  • salt & peber
  • Agurke-stenbiderrogn sauce
  • 100 g DDV yoghurt 7%
  • 50 g agurk
  • 20 g stenbiderrogn (frisk eller fra glas)
  • salt & peber
  • lidt citronsaft
  • Tilbehør
  • frisk løvstikke
  • agurk
  • grønsager

  1. Skær søtungefileten i mindre stykker og læg dem lagvis med løvstikkeblade i en anretnings-ring, så fisken danner et lille tårn.
  2. Hvis du ikke har en ring, kan fisken kommes i en lille, rund form. Krydr med lidt salt og peber mellem lagene.
  3. Bag fisken i en 200° varm ovn i ca 10-15 minutter. Lad fisken afkøle og tag ringen af.
  4. Rør yoghurten sammen med finthakket agurk og stenbiderrogn i en skål. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  5. Anret fisken på en tallerken med saucen. Pynt med frisk løvstikke og et stykke agurk, der er skåret flot ud.
  6. Server retten sammen med flere grønsager, for eksempel tomater.