Spaghetti

Spaghetti & hjemmelavet tomatsauce

Tænk, at noget så enkelt kan smage så godt.

4

Ingredienser

  • 1 lille løg
  • ½ kg friske solmodne tomater
  • 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 lille håndfuld frisk basilikum
  • salt og peber
  • evt. lidt brun farin
  • 400 g fuldkornsspaghetti
  • 75 g frisk parmesanost

Sådan gør du:

  1. Hak løget. Skær tomater i tern. Varm olien i en gryde og svits løget. Tilsæt tomater, presset hvidløg, balsamicoeddike og oregano. Lad tomaterne simre under låg i ca. 20 min. Tag låget af gryden og lad tomaterne simre i yderligere ca. 10 min. Blend saucen, tilsæt basilikum og smag til med salt og peber. Kog spaghetti som angivet på emballagen og afdryp. Server med tomatsauce og reven parmesanost.
  2. Tips: Du kan også bruge den lækre sauce til pizza.
  3. Energi pr. person: 510 kcal., protein 16%, kulhydrat 66%, fedt 18%