Spaghetti

Spaghetti vongole

Så enkelt så godt

4

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 2 kg skaldyr, f.eks. blåmuslinger
  • og hjertemuslinger
  • 2 dl hvidvin
  • 1 bakke cherrytomater, 200 g
  • 1 håndfuld kruspersille
  • 400 g spaghetti

Sådan gør du:

  1. Pil og hak løget. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Rens muslingerne og fjern skægget. Kasser de muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod kanten af vasken. Varm olien i en gryde og rist løg, presset hvidløg og gulerødder. Tilsæt muslinger og hæld hvidvin ved. Læg låg på gryden og damp under låg i ca. 5 min. Tilsæt tomater og damp i yderligere et par minutter. Kog pastaen som angivet på emballagen og afdryp. Server med muslinger og drys med hakket persille.
  2. Energi pr. person: 590 kcal., protein 24%, kulhydrat 62%, fedt 14%