fisk

Spicy fiskedeller

Spicy fiskedeller med Dipping Sauce og Frisk agurkesalat

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 1 stilk citrongræs, finthakket
  • 500 g grov fiskefars
  • 1 dåse krabbekød
  • 1 stort rødløg
  • 2 tsk hvidløg
  • 1 spsk galanga, finthakket
  • ½ kaffir limeblad, finthakket
  • Lidt rød chili, finthakket
  • 3 spsk fiskesauce
  • 1 æg
  • Frisk lime
  • Dipping Sauce:
  • 4 spsk fiskesauce
  • Saft fra 2 lime
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk citrongræs
  • 1 halv stor, rød chili, finthakket
  • Rør det hele godt sammen.
  • Agurkesalat:
  • 3 spsk sukker
  • ½ dl kogt, varmt vand
  • 1 dl eddike
  • 1 tsk sambal oelek eller lidt fintsnittet, rød chili
  • Salt og sort peber
  • 1 agurk
  • ½ rødløg, finthakket

Sådan gør du:

  1. Knus den tykke ende af citrongræsset og snit det meget fint. Bland fiskefars med krabbekød og krydderier. Rør, til farsen er lind. Form dellerne med en ske (ikke for store) og steg i rigelig olie. Sæt en pind i og server med dipping og agurkesalat.
  2. Agurkesalat:
  3. Opløs sukker i det varme vand og tilsæt eddike, salt, peber, rødløg og chili. Stil lagen til afkøling. Skær agurken på langs og skrab kernerne ud. Skær agurken i fine skiver. Læg skriverne i den kolde lage mindst to timer før servering.