Spicy kylling
Lækker, let og ikke mindst sund opskrift
4
Ingredienser
- 4 store stk. kyllingebryst a 125 g
- 1 tsk 5 spice-krydderi el. 1 tsk groftknust sichuan el. alm. peber
- Salt og peber
- 2 tsk olie
- 2–3 spsk soja- eller teriyakisauce
- Braiserede gulerødder:
- 2 tsk majsolie
- 1 spsk friskhakket ingefær
- 1 spsk fintsnittet, rød chili
- 500 g små/mellemstore gulerødder
- Ca. 1 dl vand eller grøntbouillon
- 2 lime
- 125 g vilde ris + 125 g alm. ris
- 4 små speltboller
Sådan gør du:
- Gnid kyllingekødet med krydderier og steg dem i en stor sauterpande i lidt olie. Steg dem 4 minutter på hver side og stænk dem med soja- eller teriyakisauce mod slutningen af stegningen. Tag dem op og hold dem varme. Kom resten af olien i panden og sauter ingefær og chili heri, læg gulerødderne i og sauter videre i nogle minutter. Drys salt og peber på, spæd med bouillon og lad rødderne braisere videre, til de er møre. Skær limene i halve og steg dem med et par minutter. Kog risene hver for sig. Serverkyllingebrysterne med stegeskyen, gulerødder samt ris og lime.
- Energi pr. person: 590 kcal, fedt 20%, protein 26%, kulhydrat 54%.