kylling

Spicy kylling

Lækker, let og ikke mindst sund opskrift

4

Ingredienser

  • 4 store stk. kyllingebryst a 125 g
  • 1 tsk 5 spice-krydderi el. 1 tsk groftknust sichuan el. alm. peber
  • Salt og peber
  • 2 tsk olie
  • 2–3 spsk soja- eller teriyakisauce
  • Braiserede gulerødder:
  • 2 tsk majsolie
  • 1 spsk friskhakket ingefær
  • 1 spsk fintsnittet, rød chili
  • 500 g små/mellemstore gulerødder
  • Ca. 1 dl vand eller grøntbouillon
  • 2 lime
  • 125 g vilde ris + 125 g alm. ris
  • 4 små speltboller

Sådan gør du:

  1. Gnid kyllingekødet med krydderier og steg dem i en stor sauterpande i lidt olie. Steg dem 4 minutter på hver side og stænk dem med soja- eller teriyakisauce mod slutningen af stegningen. Tag dem op og hold dem varme. Kom resten af olien i panden og sauter ingefær og chili heri, læg gulerødderne i og sauter videre i nogle minutter. Drys salt og peber på, spæd med bouillon og lad rødderne braisere videre, til de er møre. Skær limene i halve og steg dem med et par minutter. Kog risene hver for sig. Serverkyllingebrysterne med stegeskyen, gulerødder samt ris og lime.
  2. Energi pr. person: 590 kcal, fedt 20%, protein 26%, kulhydrat 54%.