Linsesuppe opskrift

Spicy linsesuppe

4

Ingredienser

  • 200 g røde linser
  • 1 løg
  • ¼ lille knoldselleri
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1½ spsk olivenolie
  • ½ tsk sennepsfrø
  • 2 tsk frisk ingefær, fintrevet
  • ½ tsk stødt koriander
  • 1 tsk hel spidskommen
  • ½-1 tsk stødt gurkemeje
  • 5 kardemommekapsler
  • 1 stang kanel
  • 1 tsk finthakket chili
  • 1 dåse hakkede flåede tomater
  • 5-6 dl vand eller grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • ½ lime, saften heraf
  • salt
  • evt lidt ekstra chili
  • 100 g hvidkål, fintsnittet
  • 1-1½ tsk chili, finthakket
  • lidt salt
  • 1 lime, saften heraf
  • 2 forårsløg, fintsnittet på skrå
  • ½ bundt koriander, groft plukkede.
  • Tilbehør: groft brød eller kogte ris

Sådan gør du

  1. Kom linserne i en sigte og skyl dem under koldt vand. Skær løg og knoldselleri i små tern. Opvarm olivenolie i en gryde og rist løg og selleri ca. 5 min ved svag varme til de er møre. Tilsæt, hvidløg, linser og krydderier: sennepsfrø, ingefær, koriander, spidskommen, gurkemeje, kardemomme, kanel og chili og rist fortsat 1-2 min. Hæld de hakkede, flåede tomater og vand i gryden.
  2. Kom låg på og kog linserne omkring 20 min indtil de er møre. Tilsæt kokosmælk og kog retten igennem.
  3. Krydr med limesaft, salt og evt. ekstra chili.
  4. Bland hvidkål sammen med chili, lidt salt, limesaft, forårsløg og groft plukkede koriander.
  5. Server linsesuppe med hvidkåls-topping og spis groft brød eller kogte ris til.