Spinat-persillesuppe med rejer og flødepeberrod

Spinat-persillesuppe med rejer og flødepeberrod

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: ca. 20 min.
  • Fryse-egnet uden tilbehør
  • Ingredienser:
  • 400 g frisk spinat eller 3 kugler hel frossen spinat
  • 1 bundt bredbladet persille (uden stilke)
  • 1 løg (hakket)
  • 1 spsk smør
  • 3 melede kartofler (ca. 250 g skrællede, i stykker)
  • ca. 7 dl urtebouillon
  • salt og friskkværnet peber
  • ca. 200 g pillede rejer
  • Flødepeberrod:
  • 1 dl piskefløde (flødeskum)
  • 2spsk peberrod (fintrevet)
  • 1 tsk citronsaft
  • et drys sukker
  • Tilbehør:
  • kuvertboller og brød

  1. Rens spinaten eller tø den op, og skyl persillebladene.
  2. Steg løgetklart i smør og tilsætstykker af kartofler og bouillon. Kog ca. 15 min. og tilsæt spinatog persille. Kog 5 min. længere og blend suppen.
  3. Smag til med saltog peber, og hvis suppener for tyk, tilsættesmere bouillon eller vand.
  4. Anret med rejer og flødeskumsmagt til medpeberrod, citronsaft og sukker og servér med boller eller brød.