Sund salat med spinat

Spinatsalat med pærer

Ditte om salaten: Den smager fantastisk til fisk, og babyspinat er sprængfyldt med jern, A- og C-vitamin.

4

Ingredienser

  • 75 g babyspinat
  • 2 pærer
  • 2 spsk græskarkerner
  • 1 tsk olie
  • 1 tsk salt
  • DRESSING:
  • ca. 6 kardemommekapsler eller 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk flydende honning
  • 1 tsk æblecidereddike
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skyl spinatbladene grundigt, læg dem til tørre på et viskestykke og kom dem i en stor skål. Skær pærerne ud i små tern og bland dem med spinaten. Rist græskarkernerne på en varm pande i olie, indtil de bliver gyldne og „popper” − drys dem til sidst med salt. Kom kardemommekapsler i en morter og stød de sorte frø til fint pulver − fjern skallerne. Bland kardemomme med de øvrige ingredienser til dressingen og smag den til. Hæld dressing over salaten og drys med græskarkerner.