Spinatsouffle med ost

Spinatsouffle med ost

4 personer

Ingredienser

  • 250 g frisk spinat
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 dl piskefløde
  • 2 æg
  • 3 spsk. revet ost, f.eks. gruyère eller emmentaler
  • ¾ tsk. salt
  • peber

  1. Skyl spinaten grundigt. Kogspinaten op i 2 dl letsaltet vand.Afdryp spinaten i en sigte, oghak den herefter meget fint pået skærebræt.
  2. Smelt smørret i en gryde,og kom spinaten i. Drys meletover under omrøring, og tilsætfløden. Kog kort op. Tag grydenfra varmen, og lad spinatblandingenaƒøle, til den er lunken.Del æg i blommer og hvider. Rørblommerne i spinatmassen. Piskæggehviderne stive, og venddem forsigtigt i spinatmassen.Kom osten i, og krydr med saltog peber.
  3. Hæld massen i et smurt ovnfastfad. Stil fadet i ovnen ved180 gr. på midterste ovnribbeca. 30 min.