Spinattærter bagt i muffinforme

Spinattærter bagt i muffinforme

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Hviletid, dej:
  • 1 time
  • Koge/bagetid:
  • 45 min.
  • Fryse-egnet
  • (12 stk.)
  • Tærtedej:
  • 250 g mel
  • 100 g smør
  • 50 g hørfrø
  • ½ tsk salt
  • 1 dl koldt vand
  • Fyld:
  • 300 g frisk spinat (eller frossen hel spinat)
  • 25 g smør
  • 1 dl fløde 9%
  • muskatnød
  • salt og peber
  • 2 æg
  • 200 g hytteost eller fromage frais

  1. Hak smør og mel sammen. Tilsæt salt og koldt vand og saml dejen. Pak den ind og lad den hvile koldt min. 1 time.
  2. Pluk spinaten og skyl den grundigt. Slyng den tør og kom den i en gryde med smør.
  3. Vend spinaten rundt, til den falder let sammen, tilsæt fløden og lad det koge igennem.
  4. Smag til med revet muskat, salt og peber og lad det afkøle.
  5. Blend æggene sammen med hytteost/ fromage frais og tilsæt spinaten.
  6. Tænd ovnen på 220grader. Rul dejen ud og udstik den i 12 cirkler på ca. 10 cm.
  7. Læg dem over bagsiden af en muffinform og prik dem med en gaffel.
  8. Sæt formen i ovnen og bag skallerne ca. 12 min. Tag skallerne af formen, stil dem på en bageplade med bagepapir og bag dem 5 min. mere.
  9. Tag dem ud og skru ned til 180 grader.
  10. Fordél fyldet i skallerne og bag dem ca. 20 min. – til fyldethar „sat sig“. Servér tærterne varme, lune eller afkølede.