Spinattærter bagt i muffinforme
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Hviletid, dej:
- 1 time
- Koge/bagetid:
- 45 min.
- Fryse-egnet
- (12 stk.)
- Tærtedej:
- 250 g mel
- 100 g smør
- 50 g hørfrø
- ½ tsk salt
- 1 dl koldt vand
- Fyld:
- 300 g frisk spinat (eller frossen hel spinat)
- 25 g smør
- 1 dl fløde 9%
- muskatnød
- salt og peber
- 2 æg
- 200 g hytteost eller fromage frais
- Hak smør og mel sammen. Tilsæt salt og koldt vand og saml dejen. Pak den ind og lad den hvile koldt min. 1 time.
- Pluk spinaten og skyl den grundigt. Slyng den tør og kom den i en gryde med smør.
- Vend spinaten rundt, til den falder let sammen, tilsæt fløden og lad det koge igennem.
- Smag til med revet muskat, salt og peber og lad det afkøle.
- Blend æggene sammen med hytteost/ fromage frais og tilsæt spinaten.
- Tænd ovnen på 220grader. Rul dejen ud og udstik den i 12 cirkler på ca. 10 cm.
- Læg dem over bagsiden af en muffinform og prik dem med en gaffel.
- Sæt formen i ovnen og bag skallerne ca. 12 min. Tag skallerne af formen, stil dem på en bageplade med bagepapir og bag dem 5 min. mere.
- Tag dem ud og skru ned til 180 grader.
- Fordél fyldet i skallerne og bag dem ca. 20 min. – til fyldethar „sat sig“. Servér tærterne varme, lune eller afkølede.