Spis ude!

Spis ude!

Det helt gode vejr lader vente på sig, menderfor kan man sagtens spise i det fri!Vi pakker en madkurv og byder på en uhøjtidelig middag udendørs.

SPICY KYLLINGEDELLER OG TOMATSALAT

De små lækre frikadeller er lige til at tage med og passer perfekt til den lækre tomatsalat, der får fylde af perlebyg og cremet gedefetaost.

Tid: ca. 40 min. plus koge- og stegetid (30 små frikadeller + salat til 4)

1 rød chili

500 g hakket kyllingekød

1 tsk. salt 

1 fed hvidløg

1 tsk. stødt spidskommen

1 æg

4 spsk. rasp

½ dl danskvand

olivenolie til stegning

Tomatsalat:

100 g perlebyg

1 håndfuld krydderurter, f.eks. basilikum, persille, kørvel

750 g blandede tomater

1 rødløg

100 g gedefetaost (eller alm. feta)

2 spsk. olivenolie salt og peber

1. Flæk chilien, og skrab kernerne ud. Hak chilien fint.

2. Rør kød med salt, og rør dernæst med chili, presset hvidløg, spidskommen, æg, rasp og danskvand. Lad farsen hvile i køleskabet i ca. 30 min.

3. Varm olien på en slip let-pande. Form farsen til små frikadeller – ca. 30 stk. – og steg i ca. 3 min. på hver side. Server gerne frikadellerne med chilisauce.

4. Kog perlebyg som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl byggen.

5. Hak krydderurterne. Skær halvdelen af tomaterne i både. Resten i skiver.

6. Hak løget fint.

7. Vend tomater med perlebyg, krydderurter, løg og fetaost skåret i tern. Dryp olien over salaten, og smag til med salt og peber.


BRADEPANDEBRØD MED OLIVEN OG ROSMARIN

En blanding af ølandshvede og italiensk tipo-00 mel giver det bedste foccaciabrød.

Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid (1 stort brød)

5 dl vand

½ dl olivenolie

10 g gær

200 g ølandshvedemel

400 g italiensk hvedemel tipo-00

15 g flagesalt

ca. 20 store oliven med mandel

4 kviste rosmarin

lidt olivenolie flagesalt

1. Hæld vandet i en skål sammen med olien. Opløs gæren heri. Tilsæt ølandshvede, hvedemel og salt, og ælt dejen rigtig godt sammen. Dejen skal være flydende. Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet natten over.

2. Tag dejen ud af køleskabet.

3. Læg bagepapir i en ildfast form, ca. 30 x 40 cm, eller en bradepande. Vælt dejen over i formen. Tryk den forsigtigt ud, så godt du nu kan, så den passer i størrelsen til formen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

4. Tænd ovnen på 225 grader. Lav små fordybninger i dejen med fingrene.

5. Del rosmarin i mindre kviste. Fordel oliven og rosmarinkviste i dejen. Dryp lidt olivenolie på overfladen, og drys med lidt flagesalt. Bag brødet i ca. 25 min. Lad det afkøle i formen.