rejesalat

Sprød rejesalat

Fantastisk rejesalat

4

Ingredienser

  • 400 g kogte kæmperejer – evt. tigerrejer
  • 2 tsk vindruekerneolie
  • ½ tsk spansk, røget, mild paprika (se tip)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 125 g sukkerærter
  • 1 romainesalat
  • 1 bakke sukkerærtespirer
  • En god håndfuld kviste af dild, persille og kørvel
  • Citron eller lime
  • 4 brød, f.eks. økologiske Havrestykker fra Hatting

  1. Er rejerne frosne, så tø dem op. Rør olien med den røgede paprika samt salt og lidt peber og vend rejerne omhyggeligt med blandingen, så de fedtes godt ind. Brug fingrene. Snit sukkerærterne meget fint på langs. Fordel salatbladene på tallerkener og anret de røgede rejer, sukkerærter samt sukkerærtespirer og de blandede krydderurter i små, tætte bunker herpå. Eller vælg at blande alle ingredienser til salaten, som i begge tilfælde serveres med citron eller lime samt lune brød.
  2. Energi pr. person: 350 kcal, fedt 18%, protein 35%, kulhydrat 47%.