Sprøde franske sager

Sprøde franske sager

Vi har bagt skønne franske vafleraf færdig butterdej. De er fyldtmed to slags creme: en flødecrememed vanilje og en smørcreme med appelsin.

(8 kager)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30-45 min.
  • Bagetid: 18 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 250 g frisk eller frossen butterdej
  • 100 g sukker
  • Flødecreme:
  • 2 dl cremefraiche 38%
  • 2 dl piskefløde
  • 4 spsk flormelis
  • 1/2 stang vanilje eller
  • Smørcreme:
  • 1 dl pasteuriseret æggehvide
  • 75 g flormelis
  • 125 g smør
  • smag:
  • 2 tsk nescafe, 1 spsk likør, 2 tsk fintrevet appelsinskal eller 75 g smeltet chokolade

  1. Udstik butterdejen i 16cirkler (6 cm) og ruldem ud til tynde ovalerpå et sukkerdryssetbord.
  2. Læg dem medsukkersiden opad på 2bageplader med bagepapirog prik dem meden gaffel.
  3. Bag kagerneved 200 grader i 15-18Bagesidenmin. og lad dem afkølepå en rist.
  4. Flødecreme: Piskcremefraiche og flødesammen med flormelisog vaniljekorn.
  5. Fyldcremen i en sprøjteposemed stjernetyl og sprøjtcremen på halvdelen afkagerne. Tryk de resterendekager ovenpå ogserver.
  6. Smørcreme: Kom æggehviderog flormelisi en skål og stil den ien gryde med næstenkogende vand.
  7. Pisk meden håndmikser til detbliver en tyk og luftigcreme – ca. 5 min.
  8. Tagskålen op af vandbadetog pisk, til massen erafkølet.
  9. Pisk smørretluftigt og pisk marengsmasseni lidt ad gangen.Tilsæt smag efter valgog fyld cremen i ensprøjtepose med stjernetyl.
  10. Sprøjt cremen påhalvdelen af kagerne.Tryk de resterende kagerovenpå og server.