Sprøde franske sager
Vi har bagt skønne franske vafleraf færdig butterdej. De er fyldtmed to slags creme: en flødecrememed vanilje og en smørcreme med appelsin.
(8 kager)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30-45 min.
- Bagetid: 18 min.
- Ikke fryse-egnet
- 250 g frisk eller frossen butterdej
- 100 g sukker
- Flødecreme:
- 2 dl cremefraiche 38%
- 2 dl piskefløde
- 4 spsk flormelis
- 1/2 stang vanilje eller
- Smørcreme:
- 1 dl pasteuriseret æggehvide
- 75 g flormelis
- 125 g smør
- smag:
- 2 tsk nescafe, 1 spsk likør, 2 tsk fintrevet appelsinskal eller 75 g smeltet chokolade
- Udstik butterdejen i 16cirkler (6 cm) og ruldem ud til tynde ovalerpå et sukkerdryssetbord.
- Læg dem medsukkersiden opad på 2bageplader med bagepapirog prik dem meden gaffel.
- Bag kagerneved 200 grader i 15-18Bagesidenmin. og lad dem afkølepå en rist.
- Flødecreme: Piskcremefraiche og flødesammen med flormelisog vaniljekorn.
- Fyldcremen i en sprøjteposemed stjernetyl og sprøjtcremen på halvdelen afkagerne. Tryk de resterendekager ovenpå ogserver.
- Smørcreme: Kom æggehviderog flormelisi en skål og stil den ien gryde med næstenkogende vand.
- Pisk meden håndmikser til detbliver en tyk og luftigcreme – ca. 5 min.
- Tagskålen op af vandbadetog pisk, til massen erafkølet.
- Pisk smørretluftigt og pisk marengsmasseni lidt ad gangen.Tilsæt smag efter valgog fyld cremen i ensprøjtepose med stjernetyl.
- Sprøjt cremen påhalvdelen af kagerne.Tryk de resterende kagerovenpå og server.