Squashpickles
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Kogetid: 15 min.
- Ikke fryse-egnet
- (ca. 1 1/2 l)
- 3/4 kg grønne
- squash
- 1 rød peberfrugt
- 1 stort løg
- 1 l vand
- 3 spsk groft salt
- 1/2 l eddike
- 2 spsk hvedemel
- 250 g rørsukker
- 1 spsk sennepspulver
- 1-2 tsk karry
- evt. konserveringsmiddel
- Vask squashene, halver dem og skrab kernerne ud. Hak squashene groft sammen med renset peberfrugt og pillet løg – evt. i en foodprocessor.
- Kog vand og salt igennem, tilsæt grønsagerne og giv dem et opkog. Hæld dem på et dørslag.
- Rør eddike og mel sammen og giv det et opkog. Tilsæt sukker og krydderier og kog det igennem 10 min.
- Vend de afdryppede grønsager i lagen og kog under omrøring et par min.
- Hæld den færdige pickles på rengjorte, skoldede glas og luk dem til med det samme.
- Opbevar dem mørkt og køligt.
- Server som tilbehør til smørrebrød og varme retter.
- Rør evt. lige dele pickles og mayonnaise, cremefraiche eller kvark sammen til en lækker remoulade.