thaisuppe

Stærk thaisuppe

Det geniale ved denne suppe er, ud over den stærke og gode smag, at den består af masser af grønsager og holder dig mæt længe.

4

Ingredienser

  • 3 store gulerødder
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 hel broccoli
  • 1 løg
  • 30 g frisk ingefær
  • 1½-2 stængler citrongræs
  • 2 friske røde chilipebre
  • 4 fed hvidløg
  • ½-1 spsk gul karrypasta
  • 1 l grønsagsbouillon
  • 2 dåser kokosmælk
  • 2 dl tør hvidvin (eller en sjat hvidvinseddike)
  • 2 spsk soja
  • 3 spsk fishsauce
  • saft af 1 lime
  • lidt gurkemeje
  • kokosolie til stegning
  • salt

Sådan gør du:

  1. Rens grønsagerne og skær dem i mindre stykker. Skræl ingefæren og riv den. Snit citrongræs fint. Halver chilierne, fjern kernerne og snit dem fint. Opvarm olien i en stor suppegryde og tilsæt presset hvidløg, gul karrypasta, løg, gulerødder og ingefær. Sauter, til løgene er blanke og gulerødderne møre. Kom peberfrugt, broccoli, citrongræs og chilierne i og tilsæt bouillon, kokosmælk, hvidvin, soja, fishsauce og limesaft. Kom også et drys gurkemeje i for at få den flotte gule farve. Lad det hele simre under låg i 25 minutter. Hæld noget af kogevandet fra, men gem det til senere. Blend resten af ingredienserne i blender eller foodprocessor til en fin, cremet masse og kom suppen tilbage i gryden. Giv suppen et ekstra opkog og smag til med salt.