Steaksandwich med bløde løg, ostedressing og rucola
En lækker amerikansk klassiker. Flanksteaks har masser af dejlig smag, men skal stege lidt længere og i øvrigt skæres på tværs af årerne. Kan du ikke finde den i dit supermarked, kan en klassisk bøf med fedtkant også fint bruges.
Ingredienser
- 4 små flutes, f.eks. ciabatta-flutes – eller som her mørke malt-flutes
- 2 flanksteaks på ca 250 g stykket, alternativt 2 store ribeye-steaks
- 1 spsk olivenolie
- salt
- 1 spsk smør eller olie
- 4 mellemstore løg
- 1 tsk sukker
- ½ tsk salt
- 50 - 75 g blåskimmel ost
- 1 dl creme fraiche
- friskkværnet peber
- 1 bakke rucola
- 2-3 spsk god mayonnaise
Sådan gør du:
- Pensl steaks med olie, og varm en grillpande op til den er godt varm. Steg kødet 6-8 minutter på hver side, alt efter tykkelse. Tag kødet af panden, drys med havsalt og lad det hvile lidt.
- Pil og skær løgene i skiver. Smelt smørret på en pande, tilsæt løg og drys med sukker og salt. Lad løgene stege ved svag varme 10-15 minutter, til de er bløde og karamelliserede. Husk at røre ind i mellem.
- Smuldr osten, og blend eller rør den med creme fraich. Krydr med friskkværnet peber. Skyl rucolaen, og dup den tør. Smør brødet med mayonnaise, og fordel rucolaen over. Skær kødet i tynde skiver, og læg det på rucolaen. Top med bløde løg, dryp med ostecremen og servér.
- Prøv også vegetarsandwich med grillet grønt, persillepesto og gedeost
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/