Stegt fisk med svampe

Stegt fisk med svampe

Stegte fisk og svampe klæder hinanden godt. Her følger en opskrift der kan klares på en lille halv time.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Stege/kogetid: 12 min.
  • 300 g fast fisk uden ben, f.eks. laks eller ørred
  • 50 g durummel
  • 1 spsk olie
  • 25 g smør
  • 250 g vilde svampe eller markchampignoner
  • 1 dl piskefløde
  • 2 forårsløg (fintsnittede)
  • salt og peber
  • Tilbehør: kartofler, ris eller pasta

  1. Skær fisken i 2 eller 4 stykker og krydr dem med salt og peber. Vend dem i durummel og steg dem på en varm pande med smør og olie ca. 3 min. på hver side.
  2. Tag fisken af panden og hold den varm. Tør panden af og brun de rensede, skivede svampe på panden i lidt smør. Krydr med salt og peber, tilsæt fløde og kog sovsen igennem. Tilsæt forårsløg og fordel sovsen omkring fisken.
  3. Server med kartofler, ris eller pasta.