Stegt rødspætte med løvstikkepesto

Alle elsker rødspætte - prøv den med en lækker løvstikkepesto til.

Ingredienser

  • 1 rødspætte (renset og flået)
  • 10 g mel
  • salt og peber
  • 10 g DDV plante 70 til stegning.
  • Løvstikkepesto:
  • 1 bundt løvstikke
  • 50 g grøn peberfrugt
  • 20 g pinjekerner
  • 1 fed hvidløg
  • 10 g olie
  • citronsaft
  • salt og peber
  • 150 g blomkål
  • salt

Sådan gør du:

  1. Vend fisken i mel, der er krydret med salt og peber. Varm en pande op med fedtstoffet, og steg fisken gylden på begge sider. Kom løvstikke, peberfrugt, pinjekerner, hvidløg og olie i en minihakker. Kør det til en jævn pesto. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  2. Del blomkålen i buketter. Damp dem i letsaltet vand i et par minutter, så de er al dente. Server fisken med pestoen og den dampede blomkål.
  3. Kalorier 542 kcal
  4. Protein 40 g (30 procent)
  5. Kulhydrat 15 g (13 procent)
  6. Fedt 34 g (57 procent)
  7. Kostfibre 6 g
  8. Vil du gerne tabe dig? Tilmeld dig ALT for damernes nyhedsbrev her

Tip:

Brug de små, fine blade, der er inderst omkring blomkålshovedet, til pynt. De ser fine ud og smager godt.