fisk

Stegt snapper & asianinspireret salat

Fisk uden ben

4

Ingredienser

  • 800 g fisk med skind,
  • f.eks. snapper, lyssej eller torsk
  • salt, peber
  • 2 spsk olie til stegning
  • Dressing:
  • 2 spsk hakket ingefær
  • 1 dl sojasauce
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk sesamolie
  • Salat:
  • 400-500 g broccoli
  • 1 bdt. snittede radiser eller ræddiker
  • 1 spsk sort sesamfrø
  • 150 sort quinoa

Sådan gør du:

  1. Drys fisken med salt og peber og sæt den til side. Rør alle ingredienser til dressingen sammen og smag den til. Blancher broccolien i letsaltet vand et par minutter, afdryp og afkøl den, før den blandes med radiser eller ræddike og drysses med sesam. Varm olien i en stor pande og steg fisken − først på skindsiden i et par minutter, før den vendes og steges på den anden side. Tiden afhænger af fiskens tykkelse, men den skal føles fast ved et let tryk med fingeren. Server den nystegte fisk med broccolisalat og kogt, sort quinoa.
  2. Energi pr. person: 500 kcal, fedt 28%, protein 43%, kulhydrat 29%