ris

Stegte grønne ris

Grøn mad – hurtig at lave.

4

Ingredienser

  • 1 hakket løg
  • 1 courgette
  • 2 tsk olivenolie
  • 300 g kogte ris
  • 150 g snittede sukkerærter
  • 1 bakke spinat
  • 2 æg
  • 4 spsk soyasauce
  • 1 tsk sesamolie
  • salt, friskkværnet peber
  • grov paprika
  • 1 bdt fintsnittede forårsløg
  • koriander
  • Servering:
  • 300 g foccaciabrød.

Sådan gør du:

  1. autér løg og courgette i en stor sauterepande i olie 4-5 minutter. Bland risene ved og rist videre i yderligere nogle minutter, før sukkerærter og spinat blandes i og sauteres med 2-3 minutter.
  2. Pisk æggene med soyasauce, sesamolie samt salt og peber. Hæld æggemassen over fyldet i panden og steg videre under omrøring. Brug evt. en gaffel, så æggemassen fordeles og binder ris og grønt sammen. Drys med forårsløg og servér med koriander og brød.
  3. Energi pr. person: 450 kcal, fedt 18%, protein 17%, kulhydrat 65%.