Sticks, sund aftensmad

Sticks & salsa

Aftensmad med masser af krydderier, der booster din forbrænding.

4

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst
  • 1 spsk olie
  • 1 dl brødkrumme
  • 1-2 tsk chiliflager
  • salt, peber
  • hummus:
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dl korianderblade
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk olie
  • limesaft og bouillon
  • Salsa:
  • 1 avokado
  • lidt hakket rødløg
  • ½ udkernet rød chili
  • 2 hakkede tomater
  • Asian salad:
  • 2 stilke bladselleri
  • ½ udkernet agurk
  • et par snittede forårsløg
  • ½ fast groftrevet iceberg
  • 1 snittet rødløg
  • 1 udkernet snittet rød chili
  • thaibasilikum, mynte
  • eller koriander
  • 100 g fuldkornsnudler
  • Dressing:
  • 1 spsk sukker
  • saft af 1lime
  • 2 tsk sesamolie
  • 1 spsk sojasauce

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingekødet i lidt brede tykke strimler, vend dem i olie og derefter i rasp, blandet med chili, salt og peber. Læg kyllingestrimlerne på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 225° varmluft 15-20 min. Blend kikærter, koriander, hvidløg og limesaft og evt. lidt bouillon til ønsket konsistens, smag til med salt og peber. Mos og rør avokadokødet med løg, chili og tomat, smag til. Snit bladselleri og agurk i lange stave og bland dem med de øvrige ingredienser. Rør dressingen sammen, smag den til og dryp den over salaten, der serveres med de øvrige ingredienser.
  2. Energi pr. person: 620 kcal, fedt 30%, protein 27%, kulhydrat 43%