Store gærklejner
8-10 stk
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Hævetid: 30 min.
- Kogetid: 2-3 min.
- Ikke fryse-egnede
- 125 g smør
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 2 æg (str. mellem)
- 60 g sukker (3/4 dl)
- 250 g mel (4 dl)
- revet skal af 1 citron (usprøjtet)
- Tilbehør: flormelis og æblegelé eller syltetøj
- Smelt smørret og blandmælken i. Lad det blivefingervarmt og udrørgæren heri.
- Kom de sammenpiskedeæg i.
- Blandsukker i melet og tilsætcitronskal. Rør det igærvæden og ælt dejensammen.
- Tilsæt lidt meremel, hvis dejen er klistret.Lad dejen hæve enhalv time.
- Rul den ud tilen tynd plade og udskærruder (5 cm brede og 10cm lange).
- Skær en ridsei midten og vrid dem somen klejne.
- Kog klejnerneog spis dem lune medsukkerdrys og – hvis deter på Møn – med æblegelé.
- Ellers er det lækkertmed hindbær- eller jordbærsyltetøj.