Store gærklejner

Store gærklejner

8-10 stk

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Hævetid: 30 min.
  • Kogetid: 2-3 min.
  • Ikke fryse-egnede
  • 125 g smør
  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 æg (str. mellem)
  • 60 g sukker (3/4 dl)
  • 250 g mel (4 dl)
  • revet skal af 1 citron (usprøjtet)
  • Tilbehør: flormelis og æblegelé eller syltetøj

  1. Smelt smørret og blandmælken i. Lad det blivefingervarmt og udrørgæren heri.
  2. Kom de sammenpiskedeæg i.
  3. Blandsukker i melet og tilsætcitronskal. Rør det igærvæden og ælt dejensammen.
  4. Tilsæt lidt meremel, hvis dejen er klistret.Lad dejen hæve enhalv time.
  5. Rul den ud tilen tynd plade og udskærruder (5 cm brede og 10cm lange).
  6. Skær en ridsei midten og vrid dem somen klejne.
  7. Kog klejnerneog spis dem lune medsukkerdrys og – hvis deter på Møn – med æblegelé.
  8. Ellers er det lækkertmed hindbær- eller jordbærsyltetøj.