Stort brydebrød i bradepande

Stort brydebrød i bradepande

(1 stk. 10 pers.)

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 2 dl yoghurt
  • 100 g grofthakkede græskarkerner
  • 2½ tsk. salt
  • 2 spsk. olie
  • 2 spsk. flydende honning
  • 350 g fuldkornsspeltmel
  • ca. 600 g hvedemel gerne italiensk 00 eller pizzamel
  • Pynt:
  • 1 sammenpisket æg og 1 dl hakkede græskarkerner

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, men kun 1/3 del af hvedemelet. Lad dejen forhæve 15 min. Tilsæt resten af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 3 timer.
  2. Form 20 boller af dejen. Læg dem ved siden af hinanden i en bradepande med bagepapir. De skal lige røre ved hinanden. Lad brødet efterhæve ca. 15 min. Pensl med æg, og drys med græskarkerner. Bag brødet ved 200 gr. ca. 35 min. på midterste ovnribbe.