Sund salat med frugt, skyr og mandelknas
Til 4 personer
½ bakke jordbær
½ bakke hindbær
1 melon
1 tsk honning
1 tsk olivenolie
1 tsk hvid balsamico
½ bdt frisk mynte
20 spsk sukker
20 mandler med skal
4 dl skyr (et fedtfattigt, syrnet mælkeprodukt fra Island)
Sådan gør du
Skyl bær, og del derefter jordbærrene i kvarte stykker. Skær melonen i mindre tern, og kom frugterne i en skål.
Vend salaten med honning, olivenolie, og hvid balsamico. Snit mynten i tynde strimler, og vend den i salaten.
Karamellisér sukkeret i en gryde. Når det bliver en flydende karamel-masse, vendes mandlerne i, og derefter vendes de ud på bagepapir. Vent til karamellen har sat sig, og er blevet kold – hak derefter mandlerne med en skarp kniv.
Anret nu skyr i en skål eller glas, kom salaten oven på og drys til sidst med de knasende sprøde mandler.
Se også Martin Haugaards opskrift på Gæstekok: Martin Zielke laver lækker salat med...
Få mere inspiration til lækker mad på »altfordamerne.dk.
Nøgleord til denne opskrift: morgenmad, morgensalat, salat, frugt, mynte, skyr, mandelknas, opskrift.