Skipperlabskovs

Sund skipperlabskovs

Portionen rækker til 1-2 personer

Ingredienser

  • 200 g oksemellemskært
  • 2 dl oksebouillon
  • 2 gulerødder
  • 1/2 lille løg
  • 1 lille persillerod
  • 3-4 melede kartofler
  • 2 laurbærblade
  • 5 hele peberkorn
  • Salt
  • frisk persille
  • rugbrød
  • syltede rødbeder

  1. Skær 200 g oksemellemskært i terninger, kom det i en grydemed ca. 2 dl oksebouillon, så kødet er dækket, og bring det i kog.
  2. Skum suppen omhyggeligt og lad kødet koge under låg ca. 30 min. Skræl 2 gulerødder (ca. 125 g) og skær dem i 1/2 cm tykke ringe, og pil 1/2 lille løg (ca. 30 g) og hak det.
  3. Skræl 1 lille persillerod (ca. 100 g) og 3-4 melede kartofler(ca. 250 g). Tilsæt løg, gulerødder, kartofler, persillerod,2 laurbærblade, 5 hele peberkorn og salt til kødet. Ladretten koge ca. 30 min.
  4. Tilsæt evt. mere væske. Server skipperlabskovs med et drys frisk persille, rugbrød og syltederødbeder.