Supernemt madbrød

Supernemt madbrød

Denne dej er så nem, som noget kan være, og du får slet ikke klistrede fingre. Brødet er et fint, neutralt madbrød, der passer til alle former for varm mad.

1 stk.

Ingredienser

  • 2½ dl sød øl, f.eks. classic eller nisseøl
  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 200 g usigtet speltmel (AMO)
  • 100 g durummel plus lidt ekstra til formningen

  1. Rør øl, smuldret gær, salt, usigtet speltmel og durummel sammen. Det sker på et øjeblik med en almindelig dejskraber. Lad den hæve en god halv time, og ælt den ganske let.
  2. Drys bord og dej med durum, klap dejen til en flad kage, og tril den ret stramt sammen. Læg brødet på sammenføjningen, og lad det efterhæve ca. 30 min.
  3. Rids det på langs, og bag det ved 200 gr. i ca. 25 min.