
Svinefilet med spinatkartofler
(4 pers)
Ingredienser
- Svinefilet:
- 8 tynde skiver lufttørret skinke
- 1 kg svinefilet
- kødsnor
- 1 bundt timian
- salt og peber
- 2-3 spsk. olivenolie
- Spinatkartofler:
- 800 g små nye kartofler
- 50 g små spæde spinatblade
- 3 spsk. mayonnaise
- 3 dl cremefraiche 9 %
- 1½ spsk. grov sennep
- salt og peber
- Salat:
- 100 g cherrytomater
- 1 romainesalat
- 1 håndfuld spæde spinatblade
- 1 håndfuld timianblade
- Vikl skinken om kødet, ogsnør med kødsnor. Sæt timiankvistefast under snoren, ogkrydr med salt og peber. Brunkødet af på alle sider i oliepå panden, og læg fileten i etovnfast fad midt i en kold ovn.Tænd ovnen på 160 gr., oglad kødet stege i ca. 25 min.,eller til det har en centrumtemperaturpå 60 gr.
- Kog kartoflerne næstenmøre i ca. 8 min. i saltet vand,og lad dem trække under låg ica. 7 min. Hak spinatbladenegroft med en skarp kniv.
- Rør mayonnaise, cremefraiche,sennep, salt og pebersammen. Vend spinaten i, ogsmag til med salt og peber.Halver kartoflerne, og venddem i spinatcremen.
- Halver tomaterne, og riveller skær salaten i mindrestykker. Bland salaten medtomater, spinat og timian.
- Server fileten skåret itynde skiver med de cremedespinatkartofler og salat somtilbehør.