Syltetøjskager

Syltetøjskager

Grunddejen rækker til både finskbrød, konfettikager og syltetøjskager. Ønsker du derfor blot at lave syltetøjskager kan du bare nøjes med 1/3 del af dejen. Så bliver der ca 30 stk.

Ingredienser

  • Grunddej
  • 300 g mel (5 dl)
  • 200 g smør
  • 100 g sukker (1½ dl)
  • 1 æg (str. mellem)
  • Fyld
  • ca. 1 dl hindbær- eller jordbærsyltetøj

  1. Findél smørret i melet.Bland sukker i og tilsætægget.
  2. Saml dejen.
  3. Lad dejen hvile koldt en halvtimes tid, så er den nemmereat forme og udrulle.
  4. Rul dejen til hasselnøddestorekugler.
  5. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Tryk en lille fordybnng i midtenog kom en lille klat syltetøji.
  7. Bag kagerne ved 185 grader i ca. 8 min.